Een ‘Noflik’ bezoekje waard!

Vooraf of na je bezoek aan Wad Noflik is het natuurlijk lekker om iets te ondernemen!
En daarvoor is er genoeg te beleven in en rond Oudebildtzijl. Hieronder een selectie van
activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt.

Bezoek de Aerden Plaats en laat je verrassen! Midden in Oude Bildtzijl ligt de Aerden Plaats, een cultureel bezoekerscentrum met vele facetten. Het Archeologisch Steunpunt vertelt over de ontstaansgeschiedenis van dit specifieke gebied. Er is een wisselende groepsexpositie van kunstenaars uit de regio. Tevens kan men de bijbehorende Julianakerk bezichtigen en ook de achtergelegen Vlindertuin is vrij toegankelijk. Voor een kopje koffie of thee met Ouwesylster keky kan je terecht in de theeschenkerij of neem het mee de tuin in!
https://www.aerdenplaats.nl/

Lekker ete op sy’n Aukes. Bij ons proef je het pure wat ‘Het Bildt’ ons te bieden heeft. Eten is een ware belevenis bij eetcafe ’t Graauwe Paard. Sfeervol, Kwaliteit, Smaakvol en altijd gezellig!
Praamvaren:
Zowel met mooi als met minder mooi weer varen wij dagelijks door het Bildt met onze praam.
Kijk voor meer info op https://hetgraauwepaard.nl/

Voormalig boer Wybren van der Weg is als hobby hier begonnen met een soort van hertenkamp. Maar dan wel met bijzondere soorten. Zo zie je witte herten, alpaca’s, wallaby’s, siereenden, kalkoenen en nog veel meer. Inmiddels is het een echt bedrijf geworden en wordt het gerund door zoon Sytse en zijn vrouw Tanja. Het dierenpark is uitgebreid met camperplaatsen en je kunt er overnachten in een trekkershut. Vanuit het Voedselbos kun je langs het dierenpark lopen, dit is vrij toegankelijk.
https://www.hoevenoordveld.nl/

Vlakbij Wad Noflik vind je het Voedselbos van Ouwe-Syl. Het bos wordt ontwikkeld door een groep vrijwilligers uit Ouwe-Syl en omstreken. Het moet nog wel wat jaartjes groeien voordat er serieus geoogst kan worden, maar het is een fijne plek en er is al heel veel te zien. Het bos is vrij toegankelijk en je kunt van daaruit een mooie (korte) wandeling maken door het bos, langs Hoeve Noordveld en rond het dorp.
Locatie: A.C. Bakkerstraat 24-26 Oudebildtzijl
https://voedselbosouwesyl.nl/

Noarderleech

Ben je op pad in Noard-Fryslân Bûtendyks? Start dan je bezoek bij Kweldercentrum Noarderleech. Daar kun je op een leuke manier kennismaken met het natuurgebied. Het centrum informeert bezoekers over de natuur en historie van het Noord-Friese kustgebied. Centraal staan het ontstaan van de buitendijkse polders en kwelders, de huidige natuurwaarden en de toekomstige ontwikkelingen. Het centrum is de plek waar kennis en verhalen uit de omgeving samenkomen. Even binnenkijken om buiten meer te zien, dat is het idee.
itfryskegea.nl/natuurgebied/noard-fryslan-butendyks/bezoekerscentrum/

Er is genoeg te doen in onze regio. Er zijn vele fiets en wandelroutes. Er is zelfs de mogelijkheid om het Bildt te bekijken vanaf het water.
www.supstiens.nl